Siirry sisältöön

Perusteellinen ja kehityshakuinen edunvalvoja

Aleksi Laurila aloitti työt Aliupseeriliiton valtakunnallisena pääluottamusmiehenä lokakuun alussa. Laurila on toiminut Merivoimien aliupseerien luottamusmiehenä vuodesta 2016 alkaen ja puolustushaaran pääluottamusmiehenä vuodesta 2018 lukien.

Laurila on ollut Aliupseeriliiton edustajana Merivoimien esikunnan meripalvelutyöryhmässä ja Pääesikunnan meripalvelutyöryhmän asiantuntijana. Puolustushaaran pääluottamusmiehenä Laurila oli Aliupseeriliiton pääluottamusmiestyöryhmän jäsen. Lisäksi hän toimi liiton hallituksen asiantuntijana Merivoimia koskevissa asioissa.

Olen luottamusmies, koska olen aina kokenut tarvetta selvittää asioita perusteellisesti sekä halunnut osaltani taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Myöhemmin edunvalvontatyö on tuonut mukanaan mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan laaja-alaisesti Puolustusvoimien suurimman henkilöstöryhmän asioihin.

Laurilan keskeiset vastuualueet uudessa tehtävässä ovat aliupseerien palkkausjärjestelmän asiantuntijatehtävät, kansainvälisen toiminnan edunvalvonta ja oikeudellisten asioiden asiantuntija- ja kehittämistehtävät.

Tehtävänkuvauksessa on paljon uutta asiaa, mitä minun tulee sisäistää. Olen toki työskennellyt vaativuudenarvioinnin, kansainvälisten tehtävien ja oikeudellisten asioiden parissa puolustushaaran pääluottamusmiehenä. Nämä ovat meidän edustettavillekin merkityksellisiä asioita heidän työarjessaan.

Oman osaamisen kehittäminen oli keskeinen syy Laurilalle hakeutua uuteen tehtävään. Hän haluaa ulosmitata nykyistä osaamistaan täysimääräisesti ja oppia uutta.

Aliupseeriliitto saa minusta uskottavan, tiedonhaluisen, perusteellisen, ulospäin suuntautuneen, empaattisen ja kehityshakuisen valtakunnallisen pääluottamusmiehen. Olen ollut pitkään Aliupseeriliiton toiminnassa mukana. Tunnen lähimmät työkaverini liiton toimistolla. Tiedän, että saan heiltä tukea työhöni jatkossakin.

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuva: Markku Pihlaja

  • Sotilassoittajat huolissaan maanpuolustussoittokuntien roolista

    Soittajatehtävissä palvelevat aliupseerit ovat huolissaan maanpuolustussoittokuntien roolin kehittymisestä. Asiasta on ollut saatavilla huonosti tietoa. Tiedon puute aiheuttaa oikeutettua huolta sotilassoittajien tehtäväkentästä ja sen kehityksestä.

  • Aliupseereiden edunvalvoja Merivoimissa

    Aleksi Laurila työskentelee Merivoimien pääluottamusmiehenä. Hänen virkapaikkansa on Merivoimien esikunnassa mutta toimialue kattaa kaikki merivoimalliset työpaikat, joissa aliupseerit työskentelevät.

  • Koulutusta yhteistyönä

    Aliupseeriliitto ja Rajaturvallisuusunioni järjestivät luottamusmiehille, yhteistoimintaelimen edustajille ja puheenjohtajille suunnatun luottamusmies- ja yhteistoimintakurssin huhtikuussa.