Siirry sisältöön

Nina Karvonen järjestösihteeriksi

Nina Karvonen aloitti Aliupseeriliiton järjestösihteerinä lokakuun alussa. Kokenut järjestöammattilainen auttaa jäseniä kaikissa jäsenyyteen liittyvissä asioissa Aliupseeriliiton toimistolla.

Järjestösihteerinä Karvonen toimii Aliupseeriliiton jäsenten ensisijaisena yhteyshenkilönä jäsenyyteen ja jäsenpalveluihin liittyvissä asioissa. Hän vastaa jäsenyydenhallinnan käytännön toimenpiteistä ja osallistuu jäsenpalvelujen kehittämiseen. Karvosen tehtäviin kuuluu myös Aliupseeriliiton talous- ja muita hallinnon tehtäviä. Hän osallistuu omalta osaltaan myös Aliupseeriliiton viestintään.

Karvosella on pitkäaikainen kokemus eri ammattiliitoissa työskentelystä. Kiinnostus ammattiliitossa työskentelyyn syntyi jo nuorena, sukulaisten esimerkkiä seuraten. Hän aloitti työuransa Metalliliitossa kesä- ja iltatöissä. Hän on työskennellyt nyt lähes kolmekymmentä vuotta eri ammattiliitoissa.  

Karvonen on työskennellyt ammattiliitoissa hyvin monenlaisissa tehtävissä. Hänellä on vankka kokemus jäsenyyden hallinnasta, jäsenhankinnasta ja luottamusmiesten tukena toimimisesta.

Olen ollut jäsenrekisterityöntekijä ja jäsentietojärjestelmän vastaava. Olen vastannut liiton jäseneduista ja suoramarkkinoinnista. Järjestöasiantuntijana vastasin sopimusalojeni järjestöllisestä valmiudesta, luottamusmiesten tuesta, koulutuksesta ja luottamusmiesvaalien järjestämisestä. Ammattiosastojen tuki ja kehittäminen on ollut osana työtehtäviäni.

Karvonen kertoo, että hänen intohimonaan on huolehtia, että jäsenet saavat hyvää, ammattimaista palvelua ja vastinetta jäsenmaksuille. Ammattiliittojen roolin hän näkee edelleen tärkeänä yhteiskunnassa.

Ammattiliitot ovat edelleen yhtä tarpeellisia kuin 100 vuotta sitten vaikkakin moni asia työpaikoilla on muuttunut ja muuttuu. Tämä on tuonut työhöni ja tehtäviini uusia mielenkiintoisia muutoksia ja lisää vastuuta. Olen voinut oppia uutta ja toteuttaa itseäni monissa tehtävissä työelämän näköalapaikalla.

Vapaa-aikaansa Karvonen viettää luonnossa, kahden koiran kanssa. Hän käy tuulettamassa päätään myös maastopyörällä Porvoon maastoissa. Yhdistystoiminta näkyy myös Karvosen vapaa-aikana.

Tuttavani tietävät ammattiliittotaustani ja olen sanonut, että autan mielelläni. Siksi puhelin pirahtaa aina silloin tällöin ja kysymyksiä tulee laidasta laitaan yhdistystoimintaan liittyen tai sitten työehtosopimusten tulkintaan.

Teksti ja kuva: Asta Ruuskanen

  • Kotkan aliupseerit lopettaa toimintansa

    Kotkan aliupseerit ry teki vuosikokouksessaan päätöksen yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen pitkäaikainen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja Kimmo Alpiranta hoitaa yhdistyksen purkamiseen liittyviä käytännön järjestelyjä haikein mielin.

  • Frisbeegolfmestaruus 2021

    Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut järjestetään 18.-19.6. Jyväskylässä, Laajavuori DGP:n radalla. Rata tarjoaa haasteita ja mielenkiintoisia pelipaikkoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin heittäjille.