Siirry sisältöön

Ylä-Savon toiminta päättyi

Ylä-Savon Aliupseerit ry on lopettanut toimintansa. Yhdistyksen jäsenet päättivät toiminnan lakkauttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta toukokuussa.

Kuopion Aliupseerit on ottanut Ylä-Savosta siirtyneet jäsenet hyvin vastaan. Kuvassa Kuopion Aliupseerien puheenjohtaja Tuomo Ruuskanen ja Ylä-Savon Aliupseerien viimeinen puheenjohtaja Kai Raatikainen. Kuva: Asta Ruuskanen

Yhdistys perustettiin 7.11.1980 nimellä Ohenmäen Värvättyjen yhdistys. Vuonna 1995 yhdistyksen nimi muutettiin Ohenmäen sotilasammattihenkilöt ry:ksi. Vuonna 2009 yhdistyksestä tuli aliupseerien yhdistys.

Ylä-Savon Aliupseerit toimi 1. Logistiikkarykmentin, Koivujärven varikolla työskentelevien aliupseerien kotiyhdistyksenä. Yhdistyksen viimeinen puheenjohtaja Kai Raatikainen kertoo, että Ylä-Savo oli pieni, mutta aktiivinen yhdistys varustettuna hyvällä yhteishengellä ja kovalla ammattitaidolla.

Raatikainen kertoo, että jäsenet päättivät yhdessä yhdistyksen purkamisesta. Hänen roolinsa puheenjohtajana oli toteuttaa jäsenten päätös.

  • Yhdistyksen purku tuli yhteisenä päätöksenä. Toki ajatukset olivat kaksijakoiset, kun yksi perinteinen yhdistys lakkautetaan.

Keskeisenä syynä muutokselle oli yhdistyksen pieni jäsenmäärä ja resurssit.

  • Koimme, että oli aika olla mukana jossain suuremmassa. Meillä se tarkoitti oman yhdistyksen purkamista ja jäsenten liittymistä Kuopion Aliupseereihin. Jäsenten edut paranivat, kun he liittyivät isompaan yhdistykseen. Tämä oli yksi suurimmista syistä yhdistyksen purkuun. Ylä-Savon yhdistyksen perinnettä jatketaan omalla kahvikerholla Koivujärvellä.

Raatikainen kertoo, että Kuopion Aliupseerit on ottanut Ylä-Savosta siirtyneet jäsenet hyvin vastaan.

  • Kiitos tästä Kuopion yhdistyksen puheenjohtajalle Tuomo Ruuskaselle.

Teksti: Asta Ruuskanen

  • Ensimmäinen edustajakokous etänä

    Aliupseeriliiton edustajakokous toteutettiin koronapandemian takia erityisjärjestelyin. Kokoukseen osallistui 18 jäsenyhdistyksen varsinaisten kokousedustajien lisäksi liiton hallitus, pääluottamusmiehet ja liiton toimiston henkilökunta.

  • Päätöksiä etäyhteydellä

    Yhdistykset käyttivät syksyn edustajakokouksessa äänivaltaansa ensimmäistä kertaa etäyhteydellä. Kokousedustajien antaman palautteen mukaan he saivat ennen kokousta riittävät ohjeet kokoukseen valmistautumisesta ja kokoustekniikan käytöstä. Myös osallistuminen kokouksen aikana sujui hyvin.

  • Frisbeegolfkisoissa ennätysmäärä osallistujia

    Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut heitettiin kesäkuussa Jyväskylän Laajavuoressa. Kymmenvuotisjuhlakilpailuun osallistui ennätysmäiset yli 60 heittäjää eri puolilta Suomea.