Siirry sisältöön

Niko Karttunen frisbeegolfmestariksi

Niko Karttunen juhli jälleen Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruutta. Joukkuekilpailun voitti Keski-Suomen Aliupseerit. Hyvinkään Sahanmäen radalla järjestettyyn kilpailuun osallistui lähes 30 heittäjää.

Kisaviikonlopun aluksi pelattiin parikilpailu. Perjantai-illan kisa toimi samalla rataan tutustumisena. Parikilpailuun osallistui yhdeksän paria. Parikilpailu toteutettiin FLEX-lähdöllä, joka mahdollisti kilpailijoille saapumisen 18.00–20.00 välillä radalle. Kisassa oli CTP-väylä (closest to pin), jossa lähimmäs koria päässyt pari palkittiin. Parikilpailun voitti taistelijapari Juho Heikkinen – Niko Karttunen.

Lauantaina pelattiin kahden kierroksen yksilökisa. Kilpailijat saapuivat hyvissä ajoin kisastadionille lämmittelemään ja verkostoitumaan. Ensimmäinen kierros pelattiin auringonpaisteessa ja tyynessä tuulessa. Kierros oli tuloksien osalta tiukka. Niko Karttunen piti ykkössijaa hallussa tuloksella -7, toisena perässä Juho Heikkinen tuloksella -4 ja jaetulla kolmannella sijalla neljä heittoa kärjestä tuloksella -3 oli kolmen hengen ryhmä, johon kuuluivat Roni Eteläkari, Olli Partanen ja Teemu Aspela.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailijoille oli järjestetty ruokailu. Ruokailusta vastasi Hyvinkään paikallinen Inter Pizza-Kebab.

Toisen kierroksen alkua varjosti sadekuuron mahdollisuus. Kierroksen puolivälissä, sateen uhka muuttui todeksi. Onneksi kyseessä oli vain lyhyt kuuro, joka vain virkisti pelaajia.

Toinen kierros oli kärjen osalta jännittävä. Niko Karttunen paahtoi tasaisella ja varmalla tekemisellä tulokseen -12 ja voitti kisan neljän heiton turvin. Toiseksi tuli Teemu Aspela tuloksella -8 ja kolmanneksi Olli Partanen tuloksella -6.

Palkintoja kisaan lahjoittivat Vakuutusyhtiö Turva, Discmania, Eckerö Line, Hyvinkään Oma Panimo sekä Elkris Tools. Pääpalkintona jaettiin Varustelekasta hankittu reppu.

Kilpailun jälkeen osallistujat palautuivat kilpailusta Hotelli Sveitsissä. Jälkipelit käytiin Hyvinkään kulttuuriterassilla verkostoitumisen, livemusiikin sekä virvokkeiden parissa.

Joukkuekilpailun voitti Keski-Suomen Aliupseerien joukkue: Sami Määttä, Juho Heikkinen, Roni Eteläkari sekä Janne Malkamäki.

Teksti: Janne Härmä ja Teemu Aspela, Kanta-Hämeen Aliupseerit

Kuvat: Alessandro Marseglia