Siirry sisältöön

Jäsenetuna mahdollisuus vaikuttaa

Aliupseeriliiton jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa omiin työoloihin. Liiton paikallisyhdistykset helpottavat yksittäisen aliupseerin vaikuttamistyötä.

Kaikki lähtee siitä, että rohkeasti kertoo ajatuksensa eteenpäin. Kun yksittäinen aliupseeri tai mekaanikko haluaa parannusta palvelussuhteen ehtoihin, työympäristöön, työvälineisiin tai vastaaviin asioihin, ovat paikallisyhdistys ja sen toimijat luonteva kanava viedä ajatuksia eteenpäin. Paikallisia toimijoita ovat yhdistyksen puheenjohtaja, hallituksen jäsen, luottamusmies, yhteistoimintaelimen jäsen tai työsuojeluorganisaation edustaja.

Yhdistyksillä on osaamista kartoittamaan, ratkeaako kyseessä oleva asia yhteistoiminnan kautta, vai meneekö se sopimusteitse neuvoteltavaksi Aliupseeriliiton ja työnantajan välillä. Aktiivisen jäsenen ei tarvitse olla valmis sopimusnikkari, eikä kenenkään tarvitse kirjoittaa valmista sopimustekstiä asian etenemiseksi.

Kaiken toiminnan kehittämisen takana on aktiivinen jäsen, joka rohkeasti kertoo omat mielipiteensä ja kehittämisajatuksensa vähintäänkin omaan työhön liittyen. Osallistumalla yhdistyksen erilaisiin tapahtumiin, esimerkiksi vuosikokoukseen, pääsee tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Yhdistyksen tapahtumat ovat luonteva paikka verkostoitua yhdistyksen hallituksen jäsenten, luottamusmiesten ja muiden jäsenten kanssa.

Tietoa oman yhdistyksen toiminnasta saa oman yhdistyksen hallituksen jäseniltä ja luottamusmiehiltä.

Terho Eironen, Valtakunnallinen pääluottamusmies

  • Turvaa vapaa-ajalle tapaturmavakuutuksella

    Työaikana tapaturmien varalta turvanasi on työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Aliupseeriliitto on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella Turvassa. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana jäsen täyttää 68 vuotta.

  • Tärkeä päänavaus maanpuolustustyöhön

    Uudenmaan aliupseerit ry:n vapaaehtoiset kertoivat Nuku rauhassa –tapahtumassa yleisölle aliupseerien arjesta ja aliupseeriston uudesta roolista puolustusvoimien kasvavana henkilöstöryhmänä.

  • Huikea matka aliupseerien edunvalvojana

    Jyrki Surkka toimi aliupseereiden päätoimisena edunvalvojana yli kahdeksan vuotta. Hän luovuttaa seuraajalleen hyvin toimivan edunvalvontaorganisaation, jolla on valmius vastata tulevaisuuden haasteisiin.