Siirry sisältöön

Kehityskeskustelut 2020-2021

Vuoden taas lähestyessä loppua, tietää se joulun odotuksen lisäksi kehityskeskustelun aikaikkunan avautumista. Pääesikunta on laatinut kehityskeskusteluja ohjaavan käskyn (AQ12586) elokuussa.

Asiakirjan mukaisesti kehityskeskustelut voidaan aloittaa 1.11.2020 alkaen. Puolustushaarat ja hallintoyksiköt ovat antaneet omat ohjeistuksensa tarkentavine aikatauluineen kehityskeskustelun käymisestä.

Esimies tai esimiehen esimies vastaavat kehityskeskusteluiden onnistuneesta läpiviennistä. Alaisena sinulla on myös merkittävä rooli keskustelujen osapuolena. Keskusteluissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhösi ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvissä asioissa. Huolellinen valmistautuminen edesauttaa sinua arvioimaan mm. menneen kauden arvioinnissa. Valmistaudu perustelemaan oman suorituksesi arviointi ja muut omat näkemykset.

Kehityskeskustelukokonaisuus koostuu menneen kauden arvioinnista, tulevan kauden tavoitteista ja kehittämissuunnitelmasta. Käsiteltäviä asioita ovat muun muassa:

  • tehtävien ja tulostavoitteiden asettaminen
  • tehtävänkuvauksen oikeellisuuden tarkastaminen
  • kriisinhallintapalvelukseen hakeutumishalukkuus
  • edellisen kauden suoritusarviointi, muodostaa palkkauksen henkiosan
  • pitkäjänteinen kehittämissuunnitelma
  • AUKES-halukkuudet
  • halu osallistua kansainvälisen avun antamiseen

Kehityskeskustelut käydään ensisijaisesti yhtenä kokonaisuutena mutta se voidaan tarpeen mukaan jakaa kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa arvioidaan mennyt kausi, toisessa osassa luodaan tavoitteet ja tehtävät tulevalle kaudelle, päivitetään kehittämissuunnitelma sekä sovitaan kehittämistoimenpiteistä mahdollisissa toimintakyvyn ja työhyvinvoinnin heikentymistapauksissa.

Tarvittaessa saat apua kehityskeskustelujen läpiviennistä ja siihen valmistautumisesta hallintoyksikkösi luottamusmieheltä.

Terho Eironen

Valtakunnallinen pääluottamusmies

  • Jäsenen aloitteet edustajistoon

    Kun yksittäinen jäsen haluaa parannusta palvelussuhteen ehtoihin tai työn tekemiseen liittyviin asioihin, hän ottaa yhteyttä yhdistyksensä toimijoihin. Yhdistyksen avulla asia voi ratketa paikallisesti tai sitten yhdistys jalostaa oman jäsenensä ajatuksen aloitteeksi Aliupseeriliiton edustajiston kokoukseen.

  • Voinko säästää vuosilomaa?

    Vuosilomasopimuksen mukaan virasto (Puolustusvoimat) ja virkamies tai työntekijä voivat sopia, että virkamies tai työntekijä säästää osan vuosittaisista lomapäivistään pidettäväksi seuraavalla lomakaudella tai sen jälkeen säästövapailla.

  • Ajankohtaista vuosilomista

    Lomanmääräytymisvuosi on 1.4. - 31.3. kestävä ajanjakso. Vuosilomapäivien määrä lasketaan tämän ajanjakson aikana palvelluista täysistä lomanmääräytymiskuukausista. Täysi lomanmääräytymiskuukausi on sellainen kalenterikuukausi jolloin on oltu virassa tai virkasuhteessa vähintään 18 kalenteripäivää.