Leirinuotiolla
Kuudennessa, ja samalla leirinuotiolla-reseptisarjan viimeisessä reseptissä on mukana ruokaa valmistamassa myös eräkoira Dori.
Kuudes resepti poikkeaa aikaisemmista siten, että Puolustuslaitos leikattu konjakki nautitaan kylmenevien iltojen lämmikkeeksi sellaisenaan, eikä sillä mausteta ruokaa tällä kertaa. Reseptistä riittää kahdelle henkilölle.
Tomaattinen chorizopannu
– Kuumenna pannu, ja lisää sille reilusti voita.
– Lisää sipulit, ja kuulota niitä hetki.
– Lisää paprikat ja makkarat, ja paista niitä vielä hetki.
– Lisää säilyketomaatit, ja kypsennä noin 5 minuuttia
– Lisää tuoreet tomaatit ja feta.
– Riko pinnalle kananmunat. Pyri pitämään ne ehjinä.
– Kypsennä, kunnes kananmunat ovat lähes kypsiä.
– Rouhi pinnalle reilusti suolaa ja pippuria, sekä lisää silputtua basilikaa
-Tarjoile
Paistinpannuleipä
– Sekoita jogurtti ja kuuma vesi.
– Lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy.
– Lisää vehnäjauhot.
– Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
– Jauhota kädet ja painele taikinasta haluamasi kokoisia, noin 0,5cm paksuja leipäsiä.
– Kuumenna pannu miedolla lämmöllä.
– Lisää leipäset kuivalle pannulle ja paista kauniin värisiksi.
– Sivele valmiit kuumat leivät voilla.
-Tarjoile
Puolustuslaitos leikattu konjakki
-Tarkista leikatun konjakin maku maistamalla.
– Kun olet varmistunut leikatun konjakin mausta, tarjoile.
Eräkokin viimeiseen reseptiin tarvitsemasi ainesosat
- Puolustuslaitos -leikattua konjakkia
- Chorizo -pannu
- 200g chorizo makkaraa
- 1 tölkki säilyke kirsikkatomaatteja
- 100g fetajuustoa
- 5 kananmunaa
- 100g tuoreita kirsikkatomaatteja
- Tuoretta basilikaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- Punaista paprikaa
- Voita
Paistinpannu leipä
- 2dl maustamaton jogurtti
- 1dl vettä
- 25g hiivaa
- 1tl sokeria
- 1tl suolaa
- 0,5 dl rypsiöljy
- noin 6dl vehnäjauhoja
- voita
- Suolaa ja pippuria
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
-
Lähde lomalle Vierumäelle
Aliupseeriliiton jäsenet voivat varata käyttöönsä Vierumäellä olevaa vapaa-ajan mökkiä. Vierumäen Loma-aika Oy:n mökkialueella sijaitsevassa paritalohuoneistossa on olohuone, keittiö, sauna sekä majoitustilat kuudelle henkilölle.
-
Leirinuotiolla
Kesä saapuu, eli on aika avata grillikausi. Nuotioherkuksi valikoitui tällä kertaa ns ”ristiinnaulittua kanaa, joka saa makunsa tahmeasta konjakkimarinadista. Kylkeen sopii esimerkiksi koivukranssissa poltettuja paprikoita sekä sinappidippi.
-
Sotilasmusiikin kesä 2024
Helsingin vartioparaatit ja eri puolilla Suomea järjestettävät MILjazz-tapahtumat viihdyttävät yleisöä kesän aikana. Tilaisuudet ovat maksuttomia.