Siirry sisältöön

Perinnemestari vaihtui Merisotakoululla

Pursimies Tero Mäkirinta Gyltön vartiostosta otti merivoimien perinnemestarin tehtävän vastaan toukokuussa. Perinnemestarin tehtävänä on viedä eteenpäin aliupseeriperinteitä lähinnä merisotakoulun opiskelijoille, mutta myös koko merivoimissa.

Perinnemestari valitaan merivoimien mestariopiskelijoista noin kahdeksi vuodeksi kerrallaan

Perinnemestarin tehtävät luovuttanut pursimies Jani-Juhani Pekkarinen muistutti vaihtopuheessaan amiraali Kaskealan aikanaan todenneen, että mille tahansa sotaväelle aliupseeristo on selkäranka. Hän muistutti, että jokainen aliupseeri on merkityksellinen ja tärkeä riippumatta tehtävästä tai sotilasarvosta.

– Aliupseerit mielletään ammattiryhmistä vahvimmin käytännön ja tekniikan osaajina, joilla on raudanluja ammattitaito, pitkä ura ja kokemus kentällä. Käsillä tekemisen taidon lisäksi aliupseereilla on laadukas johtaja-, vuorovaikutus- ja kouluttajakoulutus, jonka turvin kykenemme johtamaan tehokkaasti ja toimimaan itse esimerkillisinä esimiehinä ja alaisina.


Pursimies Jani-Juhani Pekkarinen luovutti perinnemestarin tehtävän pursimies Tero Mäkirinnalle. Vaihtotilaisuus järjestettiin Merisotakoululla merivoimien 22. perustason merivoimaopintojen perinnepäivän yhteydessä.


Marit Lammes

  • Onneksi olit paikalla

    Kersantti Anna-Maija Koski vietti varusmiesten kanssa urheiluiltapäivää syksyisenä perjantaipäivänä Niinisalossa. Päivän ohjelma oli suunniteltu varusmiesten toiveiden mukaan. Jalkapalloharjoituksen jälkeen joukko siirtyi pelaamaan pesäpalloa. Muutaman lyönnin jälkeen alkoi tapahtua.

  • Monipuolinen työ ja mahdollisuus vaikuttaa

    Vuoden aliupseeri, ylikersantti Janne Turunen on esimiesten ja alaisten arvostama sotilas. Hän on peruskoulutukseltaan jalkaväen aliupseeri ja toiminut koko palvelusuransa jalkaväen perusyksikön kouluttaja tehtävissä.